İSTANBUL / GÜNGÖREN - Güngören Yahya Çavuş İlkokulu

GÜNGÖREN YAHYA ÇAVUŞ İLKOKULU TARİHÇESİ

Yahya Çavuş İlkokulu 2006 yılında 22 derslikle eğitim ve öğretime başlayan okulumuzun mülkiyeti il özel idaresine aittir. Gençosman mahallesinde yaptırılmıştır. Çanakkale savaşlarında Ertuğrul Koyu'nun müdafaasında 67 arkadaşı ile birlikte büyük bir kahramanlık gösteren Ezineli Yahya Çavuş'un adını yaşatmak üzere GÜNGÖREN YAHYA ÇAVUŞ İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır.

Valilik Makamı'nın 17/05/2006 tarih ve310/315 sayılı onayı ile Kurucu Müdürü Kürşat ARZUOĞLU tarafından 2006-2007 eğitim - öğretim yılında tekli öğretim olarak hizmete açılmıştır.

Okulumuz 1 müdür, 2 müdür yardımcısı ve 22 öğretmen ile eğitim—öğretime başlamıştır. 2013 yılında ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak ayrılması ile eğitim-öğretime ilkokul olarak devam edilmiştir.

Okulumuz Bahçeler Mevkii İlköğretim Okulu Proje adıyla yapılmış olup, bodrum katla birlikte 5 kattan ibarettir. Okulumuzun yapısı betonarme olup ısıtma sistemi doğalgazlı kalorifer sistemidir.

Okulumuzda 3 idare odası, 1 öğretmenler odası, 22 derslik, 2 anasınıfı ve 1 mutfağı, 2 özel eğitim sınıfı, 1 Fen laboratuvarı,  1 Din Kültürü sınıfı, 1 çok amaçlı salon, 1 Rehberlik servisi, 1 kitaplık , 1 sığınak, 1 müştemilat ve 16 adet tuvalet mevcuttur.

Açıldığı yıldan itibaren Güngören İlçesinin gözde eğitim kurumlarından birisi olmayı hedefleyen Güngören Yahya Çavuş İlkokulu , seçkin kadrosuyla kısa zamanda eğitim—öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde ön plana çıkmayı başarmıştır.

Yayın: 05.02.2024 - Güncelleme: 05.02.2024 12:46 - Görüntülenme: 40