İSTANBUL / GÜNGÖREN - Güngören Yahya Çavuş İlkokulu

Güngören Yahya Çavuş İlkokulu

Genç Osman Mah. Mustafa Yaşar Cad. No11 Güngören/İSTANBUL
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda; Demokratik,çağdaş,sosyal hukuk devletimize;İnsan haklarına saygılı ve duyarlı;Akılcılık ve bilime önem veren,Araştırmacı ve sorgulayıcı,eleştirel;Dürüst,iyi ahlaklı;çevreye duyarlı,Ülkesini seven Milli ve manevi değerlerini bilen kendisiyle ve toplumla Barışık ,üretken,yaratıcı bireyler yetiştirmek istiyoruz. İstanbul´da ilk tercih edilen İlk öğretim kurumu olarak, öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim veren ve her yıl artan sayıda üst öğrenim kurumlarına yerleştiren bir okul olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitimi´nin amaç ve İlkeleri doğrultusunda ;Tüm benliğiyle insan,vatan,millet,bayrak,Atatürk sevgisi ve saygısıyla dolu ;Gerçek Gücün ‘´Birlik İçinde çeşitlilik,çeşitlilik içinde birlik´´olduğuna inanan,inancının gereğini davranışlarıyla gösteren Demokrasi ,laiklik,toplumsal değerleri koruma ,vatan sevgisi gibi kavramları yaşam tarzı olarak kabullenen ve uygulayabilen; Bir üst öğrenim kurumuna devam edebilecek eğitim ve öğretimsel alt yapıyla donanmış;Mutluluğu sevgiyi ve sorumluluğu paylaşmakta gören ve bilen;Hoşgörülü, anlayışlı,sabırlı,sağlam bir kişilik ve karakter sahibi bireyler olarak yetiştirmek.
Başarılar
GELENEKSEK ÇOCUK OYUNLARI İLÇE BİRİNCİLİĞİ - AKIL VE ZEKA OYUNLARI İLÇE BİRİNCİLİĞİ
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Binasının yanında Güngören